Kategorier
Hem och bostad Möbler och inredning

Vi går mot ljusare tider – dags att fixa utemöbler

Säsongen med ljumma kvällar, fix i trädgården och chill på balkongen ligger framför oss och även om det är en liten tid kvar kan det vara bra att redan nu titta över utemöblerna. Det fina med att börja i tid är att du kan se utbud direkt i datorn eller surfplattan och drömma dig fram några månader i tiden, direkt från soffan.

Kategorier
Blogg Möbler och inredning

Köpa möbler på nätet från AZ Design

I samarbete med AZ Design

AZ Design är ett B2B-företag som har ”möbler och inredning för offentlig miljö” i utbudet. Med expressleverans, showroom och möjlighet till måttbeställda restaurangsoffor skiljer de sig mot flera andra företag i branschen.

Kategorier
Blogg Möbler och inredning

Köpa säng på nätet

I samarbete med Furniturebox

Alla behöver vi sova gott och när man är på jakt efter ny säng är det viktigt att det blir rätt, en stor del av våra liv kommer vi tillbringa i sängen. Att kunna sova gott om nätterna är en förutsättning för att vi ska må bra, känna oss glada och prestera i vardagen. De är något de flesta av oss håller med om. Här går vi igenom saker som är bra att tänka på när du söker information på nätet om att köpa säng.

Kategorier
Hem och bostad Möbler och inredning

Inred ditt hem med fotokonst på väggarna

Vårt hem är vår viktigaste plats och för att riktigt triva och ha det mysigt är det väldigt många som sysselsätter sig med heminredning och pynta i hemmet. Det är en syssla och hobby där endast fantasin sätter gränser och man får inreda precis som man vill, det finns inga regler och ingen kan bestämma hur du vill inreda hemma hos dig. Visst går det mode och trender i heminredning men vissa är mer djärva än andra och struntar fullkomligt i vad som visas i de senaste designmagazinen.

Dock är kanske den viktigaste regeln när man tänker design och inredning är att du ändå får en röd tråd så helhetsintrycket blir komplett och allt stämmer överens.

rida på elefant i IndienOfta kan man med väldigt enkla medel verkligen liva upp atmosfären i hemmet. Du behöver inte alls köpa dyra designermöbler och inredningsmaterial. Tänk färger, mönster och belysning. Du kan förändra väldigt mycket genom att köpa hem lite målarfärg eller fynda udda tapeter och skapa nya ytskikt på väggarna. Kombinera färgval på dina väggar med sköna tavlor och snygga posters du planerar pryda väggarna med så att det verkligen matchar och blir en skön kombination.

Med textiler och tyger kan du klä möbler, ta fram fina gardiner och även kuddar som gör att du enkelt kan liva upp det med färgklickar i rummet du inreder.

Gamla lampor kan enkelt livas upp genom att byta skärmar, lampor eller placering av ljuset för att skapa olika effekter i rummet. Kanske har du hängt upp en snygg tavla på väggen som du vill belysa och sätta fokus på. Valmöjligheterna är oändliga när du vill inreda ditt hem, ta inspiration men lås dig inte enbart till inredningsmagazinens råd. Det finns inga regler när det handlar om konst.

Kategorier
Möbler och inredning

Köp möbler på nätet


Här hittar du ett stort sortiment av möbler du kan handla direkt på nätet hos utvalda butiker. Sök och hitta allt inom möbler som tex bord, stolar, fåtöljer och inredningsdetaljer till ditt hem. Allt för att du ska kunna möblera ditt hem till bästa möjliga pris, och enkelt ska det vara.

Kategorier
Möbler och inredning

Köp wallstickers som väggdekor

Det finns många sätt att piffa upp lite hemmavid och en del är mycket enkla. Du behöver inte tapetsera om överallt för att skapa en ny stil hemma. Du behöver heller inte byta ut alla möbler. Det finns betydligt enklare sätt.

Wallstickers är en perfekt lösning om du vill skapa förändring i ett rum utan att behöva lägga ner stora pengar och mycket tid. Vad är då wallstickers? Jo, det handlar om självhäftande klistermärken som du placerar direkt på väggen. Klistermärkena är tillverkade av en mycket tunn och slitstark vinyl (en sorts plast) och de fäster mycket enkelt på väggen. Det spelar egentligen ingen roll hur underlaget ser ut, men det är en fördel om det är så slätt som möjligt. Wallstickers fäster enkelt på både tapet och glas, men det kan vara lite svårt att få dem att fästa bra på väv.

När du, mot förmodan, tröttnar på en wallsticker är det bara att ta ner den från väggen. Det blir inga fula märken på väggen. Notera bara att du normalt inte kan återanvända wallstickers.
Wallstickers i köket, badrummet och sovrummet

Det finns mängder av olika motiv för wallstickers och du har alla tänkbara storlekar att välja mellan. En del wallstickers är enfärgade medan andra är i fyrfärg. Möjligheten finns också att beställa wallstickers med helt egna motiv. Populära produkter inom wallstickers är ordspråk och citat, blommor, stadsbilder, silhuetter och abstrakta mönster.

I köket kan det passa bra med färgglada wallstickers med citat eller blommor. Varför inte sätta upp ett inspirerande citat över köksbordet? I vardagsrummet kan silhuetter och mönster i flera färger liva upp annars kala väggar. I sovrummet kan banners och bårder göra rummet mer inbjudande. I barnrummet passar fotomotiv, djursymboler, sportsymboler och liknande alldeles utmärkt. Det finns wallstickers för alla önskemål och alla platser i hemmet.

Kategorier
Möbler och inredning

Köpa soffa online tips

Köpa soffa? Här får du hjälp att välja modeller och märken. Soffan är en härlig möbel. Den inbjuder till avkoppling och umgänge. En stor soffa i vardagsrummet blir naturligt en samlingsplats i hemmet. En soffa i sovrummet kan bli en skön plats att krypa upp när man vill vara ifred.

Soffor finns i alla tänkbara modeller och storlekar. En del soffor är rakt igenom ombonade och mysiga, medan andra är mer stilrena och minimalistiskt utformade. När du ska köpa soffa ska du tänka både på form och funktion. En soffa är ju en möbel du inte byter ut särskilt ofta.

Modeller av soffor

De vanligaste typerna av soffor är två- och tresitssofforna. De är praktiska att möblera med och kan enkelt kombineras med varandra. Om du inte har behov av att dela upp sittplatserna kan du med fördel i stället välja en hörnsoffa. Vad dessa tre modeller har gemensamt är att de har en viss form när de kommer från fabriken och att de fungerar enbart som just soffor.

För en mer flexibel inredning finns byggbara soffor och bäddsoffor. Byggbara soffor är soffor som byggs i moduler, där du bestämmer själv vilka delar som ska ingå. Möjligheterna är i princip obegränsade. Du kan till exempel kombinera en divan med andra delar, med eller utan ryggstöd. Vad en bäddsoffa är, kanske är självförklarande. Du kan helt enkelt använda bäddsoffan som en säng genom en enkel handvändning.

Märken för soffor

Det finns olika prissegment för soffor, precis som det gör för alla andra saker. Något genomsnitt är svårt att fastställa, särskilt som alla soffor är olika. Några populära märken för soffor som säljs i välsorterade möbelbutiker och på nätet är Järnforsen, Englesson och Ire Möbel. Två märken som är trendiga just nu är Normann Copenhagen och House Doctor. Antalet sofftillverkare är ganska stort och det är inte svårt att hitta en soffa som passar dina krav och behov på ett utmärkt sätt.