Presentkort bra presenter

Att välja rätt present är verkligen inte det lättaste. Det är bara att titta på julruschen dagarna innan dopparedagen då det minst sagt är hektiskt i varenda butik på stadens gator och i galleriorna. Man kanske har en idé om vad mottagaren kan tänkas vilja ha, men att hitta den där presenten som mottagaren blir överlycklig av att få är en delikat uppgift.

Om det verkligen inte går att hitta rätt present finns lyckligtvis ett alternativ, nämligen att köpa ett presentkort att ge bort. Ett presentkort kan ses som en lite tråkig lösning på ”presentproblemet”, men med presentkortet kan ju mottagaren välja själv vad han eller hon vill köpa och det är inte alls dumt.

Det finns presentkort som gäller för enskilda butiker, presentkort som gäller i ett par, tre anslutna butiker samt presentkort som går att lösa in lite här och där. Exempel på sistnämnda är presentkort som gäller för alla butiker i ett köpcentrum/en galleria. Givetvis kan man också köpa presentkort på nätet. Vissa av de presentkort du kan köpa på nätet är i fysiskt format och kan skickas med posten, men normalt består ett sådant presentkort av en kod. Normalt kan du dock skriva ut ett värdebevis eller liknande om du vill ha något att stoppa i ett kuvert till mottagaren.

För att hitta butiker på nätet som säljer presentkort kan du finna dem här, leta efter butiker på sajten Varköpa.com eller göra en googlesökning på termer som innehåller orden presentkort och den produkt du söker.

Välj rätt presentkort

Vilket presentkort du ska välja och var presentkortet ska gälla avgörs av vad du tror att mottagaren skulle vilja ha i present. Om han eller hon är sportintresserad kan du med fördel köpa ett presentkort som gäller för köp i en av de landstäckande kedjorna av sportbutiker. Om det i stället är böcker, film eller musik som intresserar mest är det förmodligen mest lämpligt att köpa ett digitalt presentkort som gäller för köp i webbutiker. Om du inte har en aning om vad mottagaren kan tänkas vilja ha i present är ett mer generellt giltigt presentkort att föredra.

Lämna ett svar