Kategorier
Blogg Skönhet och smink

Att köpa löshår och hårförlängning på nätet

Om du någonsin har varit intresserad av att prova hårförlängningar, men inte varit säker på var du ska börja, är det här blogginlägget på ebutik24.se för dig. Att skaffa löshår och hårförlängningar kan vara ett bra sätt att lägga till volym och längd till ditt naturliga hår, samt hjälpa till med stylingalternativ. Men det är viktigt att veta vilken typ av hårförlängning som passar dig innan du tar steget.

Kategorier
Hälsa och vård Skönhet och smink

Rakhyvel köp online – herr & dam

Här hittar du rekommendationer och tips för att köpa rakhyvlar på nätet samt hur du använder din rakhyvel. Artikeln om rakhyvlar riktar sig både mot herr och dam .

Rakhyvel för herr

Vissa män har sitt skägg eller sin mustasch som lite av en hobby och lägger stor möda på att formge skäggväxten enligt alla konstens regler. Andra ser helst att även den minsta skäggstubb avlägsnas omedelbart. Oavsett vad som gäller för dig har du ett behov av att använda en rakhyvel eller en rakapparat. Sistnämnda har många fördelar. Inte minst går det mycket snabbt att raka sig med en rakapparat. Samtidigt tappar man dock hela charmen med rakningen. En rakning med rakhyvel är en stund för avkoppling och kontemplation framför spegeln och den stunden kan vara guld värd.

Rakning med hyvel eller våtrakning

De allra flesta män som väljer bort rakapparaten använder sig av en rakhyvel, eller säkerhetsrakhyvel som den fullständiga benämningen lyder. Rakhyveln är en smart och säker pryl som gör rakningen både snabb och säker. Dessutom är hyveln skonsam mot huden, förutsatt att man använder en hyvel med tre eller fler blad. Att raka sig med en engångshyvel är inte särskilt behagligt.

För en rakning med hyvel krävs egentligen bara att man först mjukar upp huden med varmt vatten och sedan applicerar en generös mängd rakgel eller raklödder. Ett tips är att raka i den riktning skäggstråna växer. Man avslutar med fördel med att skölja med kallt vatten och sedan badda med återfuktande after shave.

Många har även upptäckt förtjänsterna med våtrakning. En förtjänst är att rakningen blir lite av en ritual som ger avkoppling och en stund för eftertanke. En annan fördel med våtrakning är att resultatet blir optimalt. Vad är då våtrakning? Jo, våtrakning är rakning med rakkniv. Om man går till en frisörsalong/en barberare och beställer rakning är det våtrakning som gäller. Det fina är dock att man kan köpa hem allt som behövs för en våtrakning. Det finns ett antal webbutiker som specialiserar sig på denna form av rakning.

Gratis rakhyvel – märken att testa och beställa online

Konceptet gratis rakhyvel är långt ifrån nytt. Faktum är att konceptet är lika gammalt som säkerhetsrakhyveln i sig. Det var uppfinnaren och affärsmannen King Camp Gillette (ja, han hette faktiskt så) som uppfann säkerhetsrakhyveln och för att få igång försäljningen kom han på knepet att ge bort hyveln gratis men ta betalt för de utbytbara bladen.

Gillettes koncept lever kvar än idag. Det finns en mängd leverantörer av rakhyvlar och andra hygienprodukter för män som låter kunderna ta del av en gratis rakhyvel men sedan debiterar för rakbladen. Många av dessa leverantörer verkar online vilket gör att det bara krävs ett par klick och att man fyller i sin hemadress för att få en gratis rakhyvel direkt till brevlådan.

Märken för gratis rakhyvel

Det finns två tillverkare av rakhyvlar som är lite större och mer populära än andra. Dels har vi just Gillette, och dels ska nämnas Wilkinson Sword. Av dessa två är det sistnämnda tillverkare som brukar vara lite mer i fokus när det gäller gratis rakhyvlar online.

Om du vill beställa en gratis rakhyvel online är det normalt den mest populära rakhyveln från respektive tillverkare du kan klicka hem. Du får sällan välja rakhyvel på egen hand. Det är väl ganska naturligt egentligen. Leverantören erbjuder en mycket förmånlig tjänst för dig och då är det inte mer än rätt att leverantören bestämmer vilken hyvel som ska vara gratis. I regel är den utvalda rakhyveln en hyvel som räknas till leverantörens mellansegment. Det är alltså aldrig en hyvel av sämre kvalitet du får hemskickad. Samtidigt får du inte testa den absolut mest exklusiva hyveln.

Självklart kan du beställa en gratis rakhyvel från varje enskild leverantör. Om du gärna provar på olika rakhyvlar kan det vara en idé att kika runt lite för att se vilka märken och modeller du kan få testa gratis.

Rakhyvlar för kvinnor

På vissa ställen på kroppen har man gärna kvar allt hår – på huvudet till exempel! På andra ställen vill man helst inte ha något hår över huvud taget. Ställen för oönskad hårväxt är till exempel på benen och i armhålorna. Det snabbaste och enklaste och även billigaste sättet att få bort oönskad hårväxt är att använda en rakhyvel.

En rakhyvel för kvinnor skiljer sig ofta något från en rakhyvel för män. Att det finns skillnader beror på att en rakhyvel för kvinnor används på de lite tunnare håren på kroppen medan en rakhyvel för män måste vara anpassad för de tjockare hårstråna i ansiktet. Av den anledningen har en rakhyvel för kvinnor sällan fler än tre blad medan en rakhyvel för män kan ha upp till fem blad. Att kvinnor rakar större hudytor spelar också roll. En rakhyvel för kvinnor har i regel en ganska tjock remsa med gel som gör rakningen mer behaglig och som dessutom återfuktar huden. Även om rakhyveln applicerar gel på huden samtidigt som rakningen sker är det dock självklart klokt att använda extra rakgel eller raklödder.

Det finns många märken att välja mellan när du ska köpa en rakhyvel men Wilkinson Sword och Gillette är de två avgjort största. Båda dessa tillverkare har en större mängd rakhyvlar speciellt framtagna för kvinnors behov.

Alternativ till rakhyvel

Om man inte vill använda en rakhyvel för att ta bort oönskad hårväxt finns två alternativ, nämligen vaxning och behandling med epilator. Vaxning är en relativt smärtsam men mycket effektiv metod som innebär att man applicerar smält vax på huden och sedan river bort håret med hjälp av pappersremsor. En epilator fungerar som så att små tänger tar tag i håren och lyfter upp dem med roten. Ingen av metoderna gör att den oönskade hårväxten försvinner för alltid, men huden håller sig len och slät lite längre än om man använder rakhyvel.

Kategorier
Skönhet och smink

Salva för hudvård


Välkommen till sajten som informerar dig om olika salvor och vad de kan användas till. Det finns flera orsaker till varför man använder en salva. En salva kan både fungera som ett hudvårdande och doftande medel som man smörjer ut på huden. Den kan vara uppmjukande och välluktande men används även av medicinska orsaker och kan vara stärkande för hälsan.

Natursalva

I grunden är en salva ett fett som man blandat destillat av olika örter.

Köpa salva

Är du ute efter att handla salva kan du lugnt göra det på internet. Det finns idag många ebutiker som erbjuder produkter inom hudvård och skönhet med väldigt breda sortiment. Du hittar salvor för olika ändamål som passar till tex hudvård eller bara ska dofta gott.

Tillverka salva själv

Det enklaste sättet att framställa en salva är att smälta ned fett och blanda med någon ört och därefter sila av det varmt. Det är örtsalva i sin naturligaste form. För att kunna tillverka en egen salva klarar du dig med enkel köksutrustning. Du behöver ha en spis att smälta fettet med, sedan skall du finhacka de örter du valt att basera din salva på. Blanda ned örterna i det nedsmälta fettet och låt det dra ett bra tag samtidigt som du rör om hela tiden. När örterna och fettet har blivit en fin och välblandad kräm behöver du sila av örterna. Det gör du genom en vanlig sil med finmaskigt nät men du kan också använda ett tygstycke som du pressar ut salvan igenom. Salvan kan du förvara i små burkar med tätslutande lock så att doften inte försvinner och salvan torkar ut.

Kategorier
Skönhet och smink

Märkesparfymer på nätet

Välkommen till eButik24.se och utbudet av parfymer. Här hittar du en stor samling parfymer och parfymbutiker. Det finns många ställen att handla parfym på nätet vilket är en väldigt populär kanal att hitta den bästa parfymbutiken. Vi listar olika parfymer från alla stora kända märkesparfymer. Du kan lätt sortera dem på sort, märke och pris.

En stor skillnad med att köpa parfymer på nätet jämfört med det traditionella sättet i en fysisk butik är att du inte kan lukta på parfymerna, i alla fall inte direkt. Det har man kommit runt genom att du skicka hem provdofter till dig om du vill veta mer om en parfym är rätt. Framförallt går det att hitta billigare priser på parfymer genom att handla online. Oftast handlar det om att butikerna kan pressa priserna genom att man inte behöver betala för butikshyror och inte behöver lika mycket personal med näthandel.

Vi håller på att uppdatera sidan med mer information och ett stort utbud av parfymer. Allt för att du ska hitta din favoritparfym och köpa parfym på ebutiker snabbt och enkelt till bästa pris.