Kategorier
Blogg Mode och kläder

Etiskt mode

I den här artikeln om etiskt mode vill vi inspirera konsumenter, designers och modeföretag att utveckla, köpa och sälja produkter och tjänster som är producerade etiskt försvarbart, det vill säga tillverkade på ett miljöanpassat och socialt ansvarsfullt sätt.

Kategorier
Mode och kläder Smycken och acccessoarer

Replica – kopior och replikor

En replica eller en replic är en skapad kopia av ett välkänt föremål, vanligtvis skapar man replicas på klockar och vapen. En replica, eller replika som den svenska stavningen är, är inte som man kan anta en förfalskning av något. En förfalskning är skapad för att vilseleda betraktaren av föremålet. En replica har målet att efterlikna originalet så mycket som möjligt, samtidigt som man vet att det är en kopia av ursprungsföremålet. Populära föremål att skapa replikor av är kända konstföremål, klockor, vapen men även bilar och andra mekaniska föremål. Att skapa originalliknande replicor är en stor ingenjörskonst och kräver genuin kunskap om originalet samt produktionstekniken som använts.

Replika klockor

Replikor av klockor är kanske de mest populära och spridda replikorna. En replica av en Rolex eller Breitling får dig att framstå som att du har mycket pengar, men en välgjord replica kan vara värd sina pengar pga bra kvalitét och precision i klockans mekanik.

Replica målningar

Replikor av kända klassiska målningar är stort inom konstvärlden, det rör sig dock inte om några förfalskningar utan reproduktioner av originalkonstverk där man uppger att det är en replika med angivna serienummer om det rör sig om flera replicor.

Replica vapen

Ett annat populärt område för att skapa replicor är vapen. Många är dem som vill ha en fin kopia av en AK47 eller Magnum357 på väggen. Ibland fungerar replicorna som softairguns, men oftast handlar det om att man har tagit ett originialvapen och plockat bort de vitala delarna samt gjutit igen loppet på vapnet.

Kategorier
Hobby och fritid Mode och kläder

Handla regnkläder på nätet

Välkommen till artikeln om regnkläder på ebutik24 som är en guide till bättre regnkläder, här hittar du regnkläder i olika modeller och prisklasser från olika tillverkare. Syftet med sidan är att hjälpa dig i din jakt på regnkläder genom information, guidning och tips från besökarna.

Olika modeller och funktioner

Regnjacka
Teckning av regnjacka

Regnkläder har man för att skydda sig mod regn och rusk men kan fungera precis lika bra som ett snyggt modeplagg eller bra allvädersställ. Om man ska generalisera kan man säga att de allra billigaste regnkläderna har själva grundfunktionen att skydda mot regn. Ju högre man går upp i prisklasserna så får man regnkläder i mer funktionella material som både står emot regn, vind och andas bättre med en rad andra funtioner. De allra enklaste kan vara de traditionella galonkläderna som hängselbyxor, jacka och en mössa i galonmaterial. Det behöver dock inte per automatik förknippas med billigare priser, det finns regnställ från tillverkare i olika prisklasser. Man kan klara sig långt på en regnjacka men det är rekommenderat att man köper ett komplett regnställ, särskilt då vind spelar in och det har en förmåga att ”regna på tvären”.

Billiga regnkläder

Att hitta billiga priser på regnkläder har blivit mycket enklare tack vara nätet. Det finns ett stort utbud av e-butiker som säljer regnkläder på nätet och du kan snabbt hitta och jämföra priser mellan olika butiker online. Att handla på nätet är inte heller något skillnad mot att göra det i en fysisk butik. Ångerrätter, öppet köp och garantier gäller precis som vanligt.

Kategorier
Mode och kläder

Köp shorts på nätet

Här hittar du shorts hos utvalda butiker. Välj och klicka vidare för att handla shorts till nätets bästa priser.