Kategorier
Blogg Möbler och inredning

Köpa säng på nätet

I samarbete med Furniturebox

Alla behöver vi sova gott och när man är på jakt efter ny säng är det viktigt att det blir rätt, en stor del av våra liv kommer vi tillbringa i sängen. Att kunna sova gott om nätterna är en förutsättning för att vi ska må bra, känna oss glada och prestera i vardagen. De är något de flesta av oss håller med om. Här går vi igenom saker som är bra att tänka på när du söker information på nätet om att köpa säng.

I princip består en säng av en sängbotten, resårbotten och översta lagret är en bäddmadrass. Tänk även på att kudden är en viktig del i sängen.

Ska man välja en hård eller mjuk säng beror på flera faktorer, men generellt så passar en mjukare säng bättre för en lätt person. Valet av hårdhet i sängen hänger även ihop med vilken sovställning man har. Att sova på rygg kräver lite mer stöd så inte ryggen sjunker ned, sover man på sidan så behöver axlar och höft kunna sjunka ner i madrassen. En säng ska framförallt vara skön och ge stöd för rygg och skuldror, samtidigt som den ska vara mjuk nog för att inte ge tryck på höfter och axlar om vi sover på sidan. För den som sover på mage behöver madrassen vara följsam, men försök att hitta en sovställning på rygg eller sida vilket är mer optimalt för kroppen.

Kontinentalsäng från FurnitureboxOm man ska köpa en dubbelsäng så finns det några tips att att tänka på. Att dela säng med någon som har helt andra kroppsegenskaper kan göra det lite svårare att hitta en passande säng. Då kan man fundera på om man åtminstone ska ha separata bäddmadrasser eller tom varsin resårbotten. Man kan ha olika längder, vikt eller olika önskemål på material i sängen som avgör om man ska ha olika madrasser eller inte.

En säng är även en möbel som ska passa in i rummets stil och övriga inredning. Kontinentalsängar är ett stilfullt alternativ med en pampig sänggavel. Med ett större djup hos en kontinentalsäng ger den också mer följsamhet och högre sovkomfort.

Har du problem med att sova skönt och komfortabelt är det en god idé att testa flera sängar och prata med en sängspecialist eller kiropraktor för hitta rätt.

 

Lämna ett svar