Rabattkoder och rabatter – spara vid köp

Rabattkoder och rabatter är sätt för näringsidkare att öka intresset för nya produkter, attrahera nya kunder samt belöna lojala kunder med extra förmåner. Rabatter på varor och tjänster har använts i århundraden och är en central del i konsumentekonomin. Här på Butik.se kan du enkelt hitta aktuella rabattkoder och rabatterbjudanden.

På Internet är det enkelt att både kommunicera kring rabatter och också erbjuda rabatter, vilket gör att Internet är rätt plats om du vill spara pengar på din shopping. Här kan du hitta tusentals rabatter och erbjudanden till Sverige största e-butiker. En butik på nätet har mängder av kanaler att använda sig av för att kommunicera rabatter och rabattkoder. Några exempel är e-postlistor, Facebook och reklambanners. Om nätbutiken har en e-postlista kan man skicka ut nyhetsbrev med tips på nya produkter, nedsatta produkter, med mera och även lägga med information om aktuella rabattkoder. Om nätbutiken har en sida eller till och med en grupp på Facebook kan kommunikationen ske blixtsnabbt.

3 typer av rabatter

Det finns, generellt sett, tre typer av rabatter via rabattkoder som sparar dig pengar vid köp online. Det handlar om:

  • Mängdrabatter
  • Avdrag på normalpris
  • Fri frakt

Mängdrabatter kan uttryckas som ”köp 3 betala för 2” eller ”köp 3 valfria varor och få den billigaste på köpet”. Vad en mängdrabatt alltså handlar om är att du får en rabatt på den totala kostnaden för köpet om du lägger fler artiklar i varukorgen.

En rabatt i form av avdrag på normalpris innebär att du får en rabatt på en specifik vara som du köper. Rabatten bestäms i regel i procent, men kan också vara specificerad i kronor.

Fri frakt är en vanlig form av rabatt som kan vara mycket förmånlig. Den stora nackdelen med köp online är nämligen att frakten kan kosta en hel del pengar, så om du inte behöver betala något för frakten kan du spara in ganska många slantar.

Besök Tillsalu.net för fler rabatter

Lämna ett svar