Kategorier
Optik

Kontaktlinser på nätet

Det finns idag en större mängd aktörer som säljer kontaktlinser på nätet. En del av dessa tillhör rikstäckande kedjor medan andra enbart säljer linser online. Du har en mängd aktörer att vända dig till och egentligen är utbudet relativt likartat oavsett till vilken aktör du vänder dig.

Innan du går ut på nätet för att sondera bland webbutikerna för kontaktlinser ska du självklart se till att du vet vilken typ av kontaktlins du ska använda. Viktigast är naturligtvis styrkan (Power), men det är också viktigt att välja rätt baskurva (BC) och i förekommande fall också rätt diameter (Dia). Om du inte har exakta uppgifter om ditt synfel bör du besöka en ögonläkare eller kontaktlinsoptiker för att göra en undersökning.

Många prisparametrar att titta på

Utbudet av olika märken må vara ganska likartat bland webbutiker inom kontaktlinser på nätet, men priserna kan givetvis skilja sig åt. Om du vill komma så billigt undan som möjligt ska du jämföra priser. Du behöver kanske inte besöka varenda webbutik, men det kan rekommenderas att du besöker en handfull olika aktörer, inte minst eftersom du då också får en större chans att hitta tillfälliga rabatter.

Själva priset för linserna är dock inte allt du kan kika på när du ska jämföra kontaktlinser på nätet. Det finns några andra saker som kan vara nyttiga att undersöka, såsom till exempel:
Pengarna tillbaka-garanti – En webbutik som har en pengarna tillbaka-garanti godtar att du skickar tillbaka dina (oanvända!) linser inom en viss tid.
Fri frakt – Frakten för ett paket med 30 linser kostar i genomsnitt 30 kr. Om leverantören erbjuder fri frakt slipper du den kostnaden. Det gör att priset per lins sjunker ganska rejält.
Prisgaranti – En del webbutiker som säljer kontaktlinser erbjuder en prisgaranti som innebär att man matchar andra aktörers pris om det är lägre.