Kategorier
Möbler och inredning

Köpa soffa online tips

Köpa soffa? Här får du hjälp att välja modeller och märken. Soffan är en härlig möbel. Den inbjuder till avkoppling och umgänge. En stor soffa i vardagsrummet blir naturligt en samlingsplats i hemmet. En soffa i sovrummet kan bli en skön plats att krypa upp när man vill vara ifred.

Soffor finns i alla tänkbara modeller och storlekar. En del soffor är rakt igenom ombonade och mysiga, medan andra är mer stilrena och minimalistiskt utformade. När du ska köpa soffa ska du tänka både på form och funktion. En soffa är ju en möbel du inte byter ut särskilt ofta.

Modeller av soffor

De vanligaste typerna av soffor är två- och tresitssofforna. De är praktiska att möblera med och kan enkelt kombineras med varandra. Om du inte har behov av att dela upp sittplatserna kan du med fördel i stället välja en hörnsoffa. Vad dessa tre modeller har gemensamt är att de har en viss form när de kommer från fabriken och att de fungerar enbart som just soffor.

För en mer flexibel inredning finns byggbara soffor och bäddsoffor. Byggbara soffor är soffor som byggs i moduler, där du bestämmer själv vilka delar som ska ingå. Möjligheterna är i princip obegränsade. Du kan till exempel kombinera en divan med andra delar, med eller utan ryggstöd. Vad en bäddsoffa är, kanske är självförklarande. Du kan helt enkelt använda bäddsoffan som en säng genom en enkel handvändning.

Märken för soffor

Det finns olika prissegment för soffor, precis som det gör för alla andra saker. Något genomsnitt är svårt att fastställa, särskilt som alla soffor är olika. Några populära märken för soffor som säljs i välsorterade möbelbutiker och på nätet är Järnforsen, Englesson och Ire Möbel. Två märken som är trendiga just nu är Normann Copenhagen och House Doctor. Antalet sofftillverkare är ganska stort och det är inte svårt att hitta en soffa som passar dina krav och behov på ett utmärkt sätt.

Lämna ett svar