Kategorier
Hobby och fritid

Stickmönster – mönster för stickning


Intresserad av att sy kläder, sticka eller ordna fint i hemmet med textilier? Tycker du att det är svårt att hitta mönster att använda för att skapa fina alster? Det är kanske inte helt enkelt att hitta mönster alla gånger, men det finns några tips och tricks att använda för att hitta rätt.

Framför allt är det enklast att köpa stickmönster direkt online. Här finner du produkter från butiker på nätet där du kan köpa stickmönster

Använd biblioteket

Kommunbiblioteken är faktiskt riktiga guldgruvor för dig som vill hitta mönster för kläder, garnstickning och hemtextil. Varje bibliotek, till och med de minsta kommunernas, har en hylla med böcker med mönster för bland annat stickning och klädsömnad. Gå direkt till hyllorna med beteckningen ”Qccaa” eller gör en sökning på bibliotekets terminaler. För hemtextil hittar du dock förmodligen inget under beteckningen Qccaa. Hemtextil handlar om så mycket att det är svårt att stoppa in alla titlar under bara en enskild beteckning. För hemtextil får du göra en sökning i terminalerna och gå vidare därifrån.

Sök på nätet

Du kan bli förvånad över det stora antalet webbplatser där du kan hitta mönster för dina kreationer. Du kan hitta mönster både på privata bloggar och på webbplatser för företag som säljer tyger och garn. På företagswebbplatserna hittar du det senaste modet. På privata bloggar hittar du oftare unika designer. Vilket alternativ du väljer avgör du givetvis själv utifrån ditt tycke och smak samt ditt intresse. Om du hittar ett mönster du tycker är fint är det normalt bara att skriva ut bilden. På företagswebbplatserna hittar du också nästan alltid noggranna beskrivningar om hur du går tillväga för att lyckas med din kreation. Dessa beskrivningar kan du också skriva ut.

Gå till Pressbyrån

Det finns flera månads- och kvartalsmagasin inom klädsömnad, garnstickning och hemtextil. Du hittar dessa titlar hos välsorterade tidningshandlare eller tobaksaffärer. Leta efter butiker som är anslutna till Presstop. Dessa butiker har tidningar om allt möjligt från världens alla hörn. Förmodligen hittar du åtminstone en titel som har det du söker.

Lämna ett svar