Kategorier
Smycken och acccessoarer

Smyckestillverkning


Vill du också börja skapa dina egna smycken har du kommit rätt, vi på smyckestillverkning.se samlar information om ämnet och vill lära dig mer. Att tillverka sina egna smycken är en kreativ hobby där du både behöver kunna kombinera kunskaper om olika tillverkningstekniker och mycket fantasi för att skapa tex ett unikt halsband för en viss person. Att börja med smyckestillverkning kräver inte mycket, du behöver införskaffa lite verktyg som tänger och nålar samt tillverkningsmaterial som olika pärlor och metalltråd. Kanske just därför är hobbyn så populär också, många personer runt om i landet sysselsätter sig med smyckestillverkning, både på amatörnivå och proffsnivå där man har egna kollektioner och säljer i ebutik online.

Lär dig smyckestillverkning

Först ska du lära dig de olika teknikerna som används för att skapa tex olika hängen, ringar och halsband. Det kan du lära dig genom att söka runt på internet efter bra siter om smycken och tillverkning. Ett bättre alternativ är att köpa eller låna böcker inom ämnet, kolla hos de stora bokaffärerna på internet och sök igenom deras utbud.

Material och verktyg

Du köper materialet i välsorterade hobbybutiker. Material finns i alla möjliga typer av pärlor i glas, metall, plast och sten.

Sälj dina smycken

De flesta som tillverkar smycken säljer också dem för att finansiera sin hobby och tjäna lite extra pengar. Drömmen för många är att göra sig ett känt namn och kanske sälja sina smycken i egen butik eller komma in hos de större återförsäljarna av smycken. De flesta skapar lite billigare smycken, sk bijouterier, och säljer dem vidare till vänner och bekanta till bra priser.

Lämna ett svar