Kategorier
Blogg

Köpa blodprovstester på nätet via Medisera

I samarbete med Medisera

Att som privatperson köpa blodprovstester på nätet är idag lika enkelt som att beställa en tröja via en E-butik. Antalet företag som erbjuder dessa prov har ökat kraftigt vilket även speglas i efterfrågan. Ett av de företag som erbjuder blodprovsprov är Medisera. Så här går det till:

  1. Välj blodprovstest

På medisera.se finns över 30 olika blodprovstester att välja mellan. Det som främst skiljer dem är hur breda de är, dvs. vad som mäts och analyseras. Det är exempelvis möjligt att enbart mäta D-vitamin för att se om kroppen har brist på denna vitamin likväl som att mäta järnvärdet. Men det är även möjligt att beställa tester som analyserar blodet utifrån en rad olika värden. Här kan exempelvis Hälsokontroll Stor nämnas som har 35 olika analyser. Generellt gäller att ju fler analyser som önskas desto högre pris. Här kan du beställa hälsotest via blodprov online utan remiss.

  1. Välj blodprovsplats

Medisera samarbetar med sjukhus, hälsocentraler och privata hälsoföretag dit man kan gå och ta själva blodprovet. När man valt vilket test som ska genomföras är därmed nästa steg att välja i vilken stad som provet ska tas och hos vilken aktör.

  1. Drop-in tid för prov

Generellt är det drop-in tid för blodproven. Därmed behöver bara ID-handling tas med till blodprovtagningsplatsen under deras öppettider för drop-in. All information kring vilka prover som ska tas kommer till företaget digitalt och hämtas hem automatiskt. Då betalning även skett via hemsidan är det inget som sker på plats.

  1. Svaren skickas ut

Efter att blodprovstesterna är genomförda sker analys. Svaren skickas sedan till ”Mitt konto” på Medisera.se. Som kund får man notifiering att resultatet har kommit varpå inloggning sker med Bank-ID. Hela provresultatet kan sedan ses direkt på hemsidan.

Visar det sig att vissa värden är för låga bör man kontakta en läkare för att diskutera hur man kan gå vidare för att påverka värdena till att bli bättre över tid.

Lämna ett svar