Kategorier
Blogg

Enklare vardag med Smart hemlarm

I samarbete med Somfy

Något som verkligen gjort det enklare att öka trygghet och säkerhet i hemmet är moderna och smarta hemlarm. Det ger dig en bra koll på huset när du är borta, det underlättar övervakningen markant.

Efter några års användande av larm kan jag uppskatta en rad smarta funktioner som löser olika situationer. Larmpaketet installerades med standardutbudet vilket innebär att alla dörrar och öppningsbara fönster på nedervåningen har larmsensorer, båda våningsplanen i huset brandvarnare kopplat till larmet samt övervakningskameror som identifierar och aktiveras om någon skulle röra sig i huset och skickar då bilder till larmcentralen hos bevakningsbolaget som övervakar larmet. Skulle det vara skarpt larm så rycker väktare ut.

Saker som uppskattas med hemlarmet är flera. Först och främst är det en stor trygghet att huset är övervakat. Eftersom larmsensorerna är smarta så kan man via appen se aktuell status över huset vilket även innehåller information om inomhustemperatur, luftfuktighet. I appen kan man larma av och larma på anläggningen, vilket är väldigt praktiskt om du ska t ex larma av när mor- och farföräldrar är barnvakt men inte förstår sig på hemlarmet. Även när hantverkare eller städfirman ska göra jobb i huset och du inte själv är hemma, då kan du enkelt fjärrstyra hemlarmet genom appen.

Man kan ge familjemedlemmarna unika koder eller taggar som man kan larma av och på med, då kan man t ex se när barnen kommer hem efter skolan.

Med smarta kontakter som kan kopplas till larmet kan man styra belysningen och annan elektrisk utrusning i huset även när man inte är hemma. En annan modul man kan koppla till larmet är vatten- och fuktvarnare som kan varna om diskmaskinen eller någon vattenledning springer läck, då hinner inte vattenskadan bli lika stor om man snabbt åtgärdar det.

Framöver är det inte otänkbart att larmet kan varna om mjölken tar slut i kylskåpet tar slut!

Lämna ett svar