Kategorier
Blogg

Ekonomitips när du handlar på nätet

Alla vill vi göra klipp och fynda. Det är extra roligt att shoppa när man får mer värde för sina pengar och riktigt känner i magen när man gör bra affärer. Visst är de självklara klippen dem du gör under utförsäljningar när butikerna rear ut sina produkter. Men det finns fler möjligheter för dig som är prismedveten (vilket de flesta faktikst är) och vill spendera så lite pengar som möjligt när du shoppar. Vi går igenom några tips som de flesta kan använda, det handlar bara om att veta var du ska söka tipsen och ibland ska du också ha rätt timing för att kunna utnyttja dem.

Gå med i kundklubbar och nyhetsbrev

Genom att hålla dig uppdaterad om aktuella reor och kampanjer kan du vara snabb och göra några fynd. Din favoritbutik där du ofta handlar kanske erbjuder ett nyhetsbrev eller har en kundklubb där de skickar ut medlemskampanjer till din email eller som sms.

Samla bonuspoäng

Köpa på nätetDu kan samla bonuspoäng på två sätt om butiken erbjuder någon form av bonussystem genom en kundklubb. Du får först och främst bonuspoäng när du handlar hos butiken som omvandlas till checkar när du uppnår en viss poängnivå som du kan använda vid betalning.

Det andra sättet att samla bonuspoäng är att använda ett kreditkort som ger en viss % av omsättningen på ditt kort i form av bonus. Det brukar handla om 0,5%-1% i bonus. Beroende på vilket kreditkort du använder kan du använda dessa bonuspoäng antingen som betalningsmedel i utvalda butiker eller som de bästa kreditkorten erbjuder att omvandla bonuspoäng till riktiga pengar utbetalda kontant eller till konto. Håll bara koll på att betala tillbaka direkt till kreditkorten inom den räntefria tiden så att du inte behöver betala en onödigt dyr ränta, då blir det snabbt en dålig affär oavsett hur billigt du får köpa produkterna i butiken.

Våga pruta

Ibland kan det tom löna sig att våga förhandla och pruta, särskilt om du finner några uppenbara brister och fel så kan du direkt erbjuda ett lägre pris om butiken ändå vill sälja produkten.

Sök rabattkoder

Det finns en uppsjö av sajter på nätet som erbjuder rabattkoder som du kan använda när du handlar för att få rabatt på köpet. Innan du checkar ut din varukorg på nätbutiken så kan du göra en snabb sökning på nätet för att se om det finns några aktuella rabattkoder du kan använda.

Lämna ett svar