Kategorier
Blogg

Bli av med mjäll enkelt

I samarbete med Mjällbusters

Du är inte ensam om du lider av mjäll, det är ett relativt vanligt problem som egentligen inte är farligt, ändå kan man lätt förstå att de flesta vill av bli av med mjäll.

Vad är mjäll?

Mjäll är helt enkelt torra skinnflaggor som lossnar från din hårbotten. En del misstar sig helt och tror att det är löss när det i själva verket är mjäll. De flesta känner sig inte vidare attraktiva när håret och axlarna är fulla av vita små prickar och söker därför hjälp för att bli av med mjället.

Orsaker till mjäll

Den vanligaste orsaken till mjäll är att huden i hårbotten har torkat ut så pass mycket att den spricker sönder och lossnar som små hudflagor. Att huden blir torr kan bero på flera faktorer som tillsammans gör att huden blir torr och irriterad, en kombination av låg luftfuktighet och att man tvättar sitt hår lite för ofta med ett starkt schampo kan räcka. Huden kan få svårt att återfukta sig själv vilket leder till torr hud. Använder man ett alldeles för starkt och uttorkande schampo kan hudbesvär uppstå och leda till mjäll i håret.

Även ohälsosam stress och brist på kvalitetssömn kan göra att man får problem med mjäll. Att försöka trappa ned på stress och sova bättre kan motverka mjäll i håret.

En annan orsak som kan orsaka mjäll är svamp som får kropp faktiskt behöver då den stärker immunförsvaret men som ibland kan göra att det avsöndras mjäll från håret.

Effektiv behandling mot mjäll

För de flesta så hjälper det med en enkel behandlig av ett mjällschampo. Det finns en svensk produkt framtagen från företaget Mjällbusters som har tagit fram ett bra mjällschampo för skandinaviska förhållanden.

Det är enkelt att använda och behandlingstiden är relativt kort. Behandlingen börjar genom att de fem första dagarna använda mjällschampot varje dag för kraftfull effekt. Därefter räcker det att duscha och schamponera håret var 3:e till 5:e dag för att underhålla sitt hår och hålla det fritt från mjäll.

Att leva utan mjäll stärker självförtroendet då man inte behöver oroa sig för vad andra ska tycka. Vänta inte med att ta tag i problemet, behandla mot mjäll direkt!

Lämna ett svar