Kategorier
Blogg Presenter och gåvor

Att köpa presenter till företagets anställda

Inlägget är sponsrat i samarbete med Parnass.se

Det finns speciella tillfällen när företag kan ge företagspresenter till sina anställda som tex en julklapp vid juletider, när företaget firar ett jubileum eller ska belöna sina anställda vid en längre tids tjänst. Allra vanligast och årligt återkommande är företagen ger bort julgåvor när verksamhetsåret går mot sitt slut för att tacka för året som gått.

Ge företagsgåvorDet är inte alltid lätt att varje år som inköpsansvarig för årets gåvor att vara fantasifull och hitta annorlunda presenter att överraska de anställda med. Ofta ska man även trycka upp företagets logotyp på produkterna som ska köpas in. Allt som oftast är det lätt att bläddra i samma kataloger som tidigare år där ska välja ut något passande i en uppsjö av olika reklamartiklar av både billigare eller bättre kvalitét, men hur kan man avgöra vad som egentligen är en bra företagspresent?

Det är här som Parnass kommer in i bilden till alla inköpares hjälp. Parnass är ett företag med lång erfarenhet av att sälja väl utvalda och passande reklam- och profilprodukter till företag som ska ge gåvor till sina medarbetare.

Produktutbudet hos Parnass är väl utvalt och istället för att du själv ska behöva välja ut vilken tröja eller penna som passar bäst har de redan tagit fram de bästa produkterna i varje kategori som de erbjuder i sitt sortiment. Du behöver inte fundera på vilket knivset som är bäst, det har Parnass redan gjort.

Är det fortfarande svårt att välja vilken typ av present som de anställda uppskattar mest så erbjuder Parnass gåvokort i prisnivåer som är anpassade för att mottagen kan ta emot gåvan skattefritt.

Skattefria företagsgåvor?

Det finns några skatteregler som gäller vid gåvor som kan vara bra att känna till, bl a vilka typer av gåvor och vilka belopp man kan hålla sig till så det blir fördelaktigt ur skattesynpunkt. All information angående skatter finns att ta del av via Skatteverkets hemsida.

Handlar det om julgåvor så är alla gåvor skattefria för mottagaren om värdet av gåvan är högst 450kr.

När företaget firar jubileum (25,50,75 och 100års jubileum) så är det högst 1350kr som gåvan får vara värd för att vara skattefri.

Minnesgåvor kan vara skattefria upp till 15000kr för långvarigt anställda, vid t ex 50års-dagar eller 20 år i företagets tjänst.

Övriga gåvor brukar likställas med ersättning för arbete och blir således skattepliktigt för mottagaren.

Lämna ett svar