Kategorier
Skönhet och smink

Salva för hudvård


Välkommen till sajten som informerar dig om olika salvor och vad de kan användas till. Det finns flera orsaker till varför man använder en salva. En salva kan både fungera som ett hudvårdande och doftande medel som man smörjer ut på huden. Den kan vara uppmjukande och välluktande men används även av medicinska orsaker och kan vara stärkande för hälsan.

Natursalva

I grunden är en salva ett fett som man blandat destillat av olika örter.

Köpa salva

Är du ute efter att handla salva kan du lugnt göra det på internet. Det finns idag många ebutiker som erbjuder produkter inom hudvård och skönhet med väldigt breda sortiment. Du hittar salvor för olika ändamål som passar till tex hudvård eller bara ska dofta gott.

Tillverka salva själv

Det enklaste sättet att framställa en salva är att smälta ned fett och blanda med någon ört och därefter sila av det varmt. Det är örtsalva i sin naturligaste form. För att kunna tillverka en egen salva klarar du dig med enkel köksutrustning. Du behöver ha en spis att smälta fettet med, sedan skall du finhacka de örter du valt att basera din salva på. Blanda ned örterna i det nedsmälta fettet och låt det dra ett bra tag samtidigt som du rör om hela tiden. När örterna och fettet har blivit en fin och välblandad kräm behöver du sila av örterna. Det gör du genom en vanlig sil med finmaskigt nät men du kan också använda ett tygstycke som du pressar ut salvan igenom. Salvan kan du förvara i små burkar med tätslutande lock så att doften inte försvinner och salvan torkar ut.

Lämna ett svar