Kategorier
Bil och motor

Hitta rätt bildelar till rätt pris online

När du behöver reparera bilen och ringer närmaste bildelsåterförsäljare är det inte ovanligt att priserna kan varierar stort och vara riktigt dyra reservdelar.

En bildel som inte behöver kosta mer än ett par hundra kronor kan ha ett prispåslag på flera hundra procent när du handlar över disk i detaljhandeln. Vissa bildelar är hutlöst prissatta helt enkelt eftersom många konsumenter inte vet att det kan löna sig att jämföra priser på bilreservdelar och kolla runt om man bara inte har för bråttom.

Här får du några handfast tips för att hitta rätt bilder och till rätt pris när du handlar på nätet.

Sök reservdelar till rätt bil

Ofta när du söker reservdelar kan du knappa in registreringsnumret på din bil och på så sätt vet du att det är rätt bilmodell du söker delar till, men kontrollera att verkligen rätt uppgifter om din bil laddats fram. Är det en tex en Volvo XC90 ska du kontrollera att rätt modell och årsmodell är angiven i butik för bilreservdelar för Volvo så du söker rätt bildelar. Du kan även läsa på om din bilmodell på tex Wikipedia och just Volvo XC90 för att lära dig mer om olika generationer och dess olika motorer.

Säkerställ att bildelen är rätt

reservdelar till bilTrots att du sökt bildelar till rätt vald bilmodell så är det nödvändigt att verkligen säkerställa att artikelnumret till bildelarna du hittat verkligen stämmer.  Kolla artikelnummer mot bilmodell, finns det sprängskisser kan du även kontrollera mått och dimensioner om det är möjligt.

Jämför begagnade bildelar hos bilskroten

Om du handlar begagnade bilder och söker på bilskrotarnas databaser kan hitta flera matchande bildelar. Utöver att jämföra pris behöver du även kontrollera skick och jämföra ålder, det är skillnad på reservdelar som gått tex 3000mil eller 30000mil. Har du tid och möjlighet kan du tom besöka bilskroten och demontera bildelarna själv och direkt jämföra dem med dina trasiga delar.

Ta hjälp

Om du har svårt att hitta rätt delar så tveka inte att kontakta supporten, vilken är självklart. Om du vill gräva och undersöka mer finns det många bilforum på nätet där du hitta personer som har specialintresse för just din specifika bilmodell som du kan ställa frågor till och diskutera med.

Lämna ett svar