Kategorier
Mat och Dryck

Barolo, kungarnas vin i Italien

Barolo är ett italienskt vin som klassas som det finaste av italienska viner och benämns DOCG. DOCG-vinet (Denominazione di origine controllata e garantita) produceras i Piemonte i norra Italien.

Prime Wine- Casas Patronales

barolo vingårdTvå av Svergies mest kritikerrosade viner har fått en röd bror. Prova Casas Patronales. Casas Patronales Carmenere/Cab/Syrah BiBart. nr 7337008

Druvorna har skördats och hanterats separat innan den slutgiltliga blenden gjorts och vinet fyllts. Carmenere har lagrats på fransk ek och Cabernet Sauvignon och Syrah på amerikanska ekfat (3:e årsfat, ca 4-5 månader).

Vinet kombinerar en koncentrerad mörk fruktighet av plommon och mörka bär med friskhet och drickvänlig charm. Kryddiga toner av rostat kaffe, choklad, vanilj, torkade örter och peppar samt ett intressant inslag av soya (typicitet från Carmenere). Fin och stadig tanninstruktur avrundas av fruktens generositet och bidrar till vinets långa eftersmak.

Vinet passar ypperligt som ”allroundvin” men även till bufféer där många smaker kombineras. Det passar även till smakrika pastarätter, grytor, stekta och grillade rätter av kött och fågel samt till diverse ostar.

Lämna ett svar