Kategorier
Blogg

Att tänka på vid företagslån

För den som går I tankarna, eller har bestämt sig för att starta företag är finansieringen för starten en ständig fråga. Många vänder sig till investerare men oavsett om du har en investerare eller inte är det inte ovanligt att söka företagslån för att finansiera delar av uppstarten.

Att bli beviljad företagslån som ny företagare kan dock vara svårt. I den här artikeln går vi igenom lite tips på hur du som går i låntankar kan tänka. På sajten alltomsmslån.se hittar du lån som alla kan få.

Ge inte upp för att du får avslag

göra affärSom lånsökare är det en stor sannolikhet att du kommer att nås av ett avslag. Men ge inte upp för den sakens skull. Som ny företagare är du kanske inte högprioriterad hos banken eller kreditinstitutionen eftersom du inte kan bevisa upp så mycket säkerhet. Då kan det vara värt att göra lite extra research kring vilka långivare som inte ställer lika högre krav. Håll ett öga på räntorna och betalningsperioden bara så att du väljer ett lån som inte har ocker-räntor.

Ha en stabil affärsplan

Om du går till banken för att ansöka om ett företagslån kommer de med allra största sannolikhet vilja titta på din affärsplan. Då är det extra viktigt att den är väl genomförd och kan visa på goda utsikter för ekonomisk framgång. Gör lite research på olika affärsmodeller och varför inte be en expert titta på din affärsplan så att det inte finns några enkla missar?

Med en stabil och väl genomförd affärsplan ökar du sannolikheten att få ett företagslån.

Betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning, eller att få en någon gång i livet, är vanligt. Dock kan de ställa till det ordentligt när det kommer till just att ansöka om lån eftersom långivarna sällan vill låna ut till någon som har en ”stämpel” av att ha misskött sin ekonomi. Oavsett vad din betalningsanmärkning beror på, så är det inget banken eller långivarna lägger någon vikt på.

Men även om du har en anmärkning är det inte kört. Kolla upp vilka långivare som inte gör kreditkoll, men var vaksam. Lån utan UC har en tendens att ha sämre villkor än lån som gör bakgrundskoll.

Gör en betalningsplan

Det är alltid viktigt att ha en plan på när man räknar att betala tillbaka pengarna till långivaren, en plan som också påverkar räntesatsen. Kortare återbetalningsperioder kan ge lägre ränta, men stressa inte. Är lånet till en investering som kommer generera inkomster på kort sikt? Då kan det vara fördelaktigt med en kortare avbetalningsplan. Är det för att starta upp själva företaget? Då kan det kanske vara värt att välja lite längre betalningstid så att du hinner komma igång.

Lämna ett svar