Kategorier
Blogg

Allt fler vänder sig till onlinetjänster

Vi gör idag allt mer online. Det är få som idag utför sina bankärenden på ett fysiskt bankkontor, de allra flesta av oss sköter våra bankärenden online via dator eller mobil. Det var just bankärenden som tidigast flyttade till nätet och allt mer följde efter. Vi bokar resor och hotell på nätet och mycket av vårt sociala liv sker också online, hos sociala medier som Facebook eller Twitter. Att mer av våra sociala kontakter sker via sociala media kan ses som lite tråkigt men det har faktiskt inneburit att vi idag håller kontakt med släktingar och andra som vi antagligen skulle förlorat kontakten med utan internet.

E-handelns framfart

I och med att fler och fler förlitar sig på internet så har många kedjor lagt mer fokus på E-handel. Idag kan du köpa allt från den senaste mobiltelefonen till favoritpizzan på nätet. Allt du behöver är en internetuppkoppling, det är i många fall lika enkelt att använda dig av telefonen som det vore med datorn. En stor fördel med detta är att du snabbt och enkelt kan jämföra både produkter och tjänster utan att behöva springa mellan butiker. Tar du betting som exempel så behöver du inte längre springa ner till den lokala kiosken och fylla i spelkuponger. Idag erbjuder många sajter möjligheten att både lägga ett spel och se på matchen på samma ställe. Även här har du nytta av att jämföra dina alternativ för att försäkra dig om att hitta det bästa. Vill du se matchen live från läktaren? Då hittar du såklart biljetterna online. E-handeln har kommit för att stanna.

Annat praktiskt online

Livet online handlar inte bara om shopping, resor och socialt liv utan också tråkigare saker som försäkringar och myndighetskontakter. Att jämföra priser och villkor hos försäkringar görs enkelt online. Är du mellan arbeten är det enklaste sättet att hitta ett nytt arbete via arbetsförmedlingen eller en rekryteringstjänst online. Myndigheter som Försäkringskassan och Skatteverket går också att besöka direkt på nätet och de flesta ärenden handläggs där. Tycker du om att spela spelar du antagligen hos ett casino eller en bettingsajt online. Film och musik konsumeras idag allt mer sällan från fysiska kopior, här har streamingtjänsterna hjälpt nästan all vår media att flytta in i våra fickor.

Lämna ett svar